dijous, 19 de març del 2009

Document de word

Vam treballar l’ índex:

Abans de fer l’ índex hem de numerar les pàgines, per fer això haurem de clicar a insertar numero de pagina.

Un cop acabat el treball al que l’ hem de posar l’ índex, posem un full nou al principi de tot per fer l’ índex. Hem d’ anar a insertar i clicar a salto de pàgina, hem de posar el cursor on volem que aparegui el full.

Després hem de seleccionar tots els títols del treball i clicar a títol 1 i, si tenim subtítols, els seleccionem i marquem com a títol 2, i així successivament.

Un cop tenim tots els títols i subtítols seleccionats i marcats, seleccionem les preferències per canviar el tipus de lletra, la mida, etc.

Fet això cliquem tabla de contenido, insertar tabla de contenido, escollim l’estil d’ índex que ens agradi més i, ja el tenim fet!

Si fem algun canvi al treball haurem d’ actualitzar l’índex, per fer això l’ haurem de seleccionar clicar amb el botó dret del cursor i seleccionar actualitzar tot, si és el que volem o actualitzar números, etc.

diumenge, 8 de març del 2009

Audacity

Hem treballat un programa nou per a mi, l’ Audacity, programa que ens podem descarregar a casa gratuïtament.

A les primeres sessions vam treballar amb la nostra veu, vam fer grups i vam gravar una frase, algunes fins i tot van gravar cançons...

A les primeres sessions vam gravar la nostra veu i fer muntatges afegint gravacions d’ altres companyes i modificant les qualitats del so.

Vam fer grups de quatre persones, ens vam repartir un text breu i cadascuna va gravar, amb la seva veu una part del text, després, vam ajuntar les gravacions,les vam exportar com a arxiu WAW i les vam enviar al blink, en una carpeta on totes podem accedir, així, les membres del grup podien copiar els nostres fragments i afegir- los amb el seu per muntar la frase.

Per altra banda, també vam treballar amb una cançó, vam retallar el tros que més ens interessava i vam incorporar un tros de gravació de la nostra veu. Després s’ havia d’ ajustar per que el volum de la musica creixerà o decreixerà al arribar al tros de la nostra veu.

I com es sol dir ‘¡No te acostaràs sin saber una cosa más!’ o com sigui!

diumenge, 1 de març del 2009

Digitalització d' imatges

En aquesta sessió vam treballar la imatge digital, és a dir, la digitalització de fotografia.


La digitalització consisteix en un procés amb el qual es codifica una informació en seqüències numèriques (en un codi binari, seqüències de '0' i '1') que poden ser tractades a l' ordinador.

Això permet emmagatzemar la informació i reproduir-la posteriorment en una pantalla sense perdre la qualitat.